App4Skills projesinin ilk uluslararası toplantısını düzenledi

p1210971

27 Kasım’da JUAN DE LOS TOYOS VAKFI, Erasmus + AB programının bir parçası olan App4Skills projesinin ilk uluslararası toplantısını düzenledi.

App4Skills projesi, temel yeterliliklerin (okuryazarlık, aritmetik ve ilgili dijital becerilerin) ve gerçek ve anlamlı bağlamlarda uygulanmasının amaçlandığı bir web uygulaması tasarlamayı ve geliştirmeyi hedeflemektedir, bu durumda düşük veya düşük nitelikli yetişkinler (yetişkinler dahil) genç insanlar) Bu iddialı proje, 5 farklı ülkeden ortaklardan oluşan bir Avrupa konsorsiyumu tarafından geliştirilecektir: İspanya, Finlandiya, Polonya, İtalya ve Türkiye ve 24 ay süreli.

Katılan kuruluşlar JUAN DE LOS TOYOS VAKFI (İspanya), İNSANLAR (İtalya), KÜRESEL EĞİTİM KÜLTÜR VE LLETİZMİ DERNEGI (Türkiye), FUNDACIA MALOPOLSKA İZBA SOMORZADOWA (Polonya), LEARNMERA OYAC (Finlandiya) AS MOVIENDOTE (İspanya).

Bilbao’da gerçekleşen ilk uluslararası toplantıda, uygulamanın uygulanmasını içeren görevler ve bunların arasında, yaratıcılığın geliştirilmesi, farklı bağlamlarda gerçek problemlerin çözülmesi ve Yetişkin grubun matematik öğrenme algısını geliştirmek, okuryazarlık becerilerini geliştirmek ve dijital becerilerini geliştirmek, yaşam boyu öğrenmeye ilgilerini, motivasyonlarını, esnekliklerini ve sebatlarını artırmak, geleneksel olarak olumsuz tutumları düzeltmek. güven eksikliği, benlik saygısı veya kaygı gibi çalışmayla bağlantılı. Bütün bunlar yeni teknolojilerin kullanımı yoluyla.

Ayrıca yetişkinleri sürekli ve özerk öğrenmeye hazırlamayı, içlerinde eleştirel düşünmeyi geliştirmeyi, daha fazla eşitlik, sosyal uyum ve aktif vatandaşlığa katkıda bulunmayı amaçlar. Son olarak, proje aynı zamanda yetişkinlere yönelik eğitimcilerin temel becerilerde mesleki gelişimlerini teşvik etmeyi ve onlara gayri resmi bağlamlarda yetişkin öğrenmeleri için yeni bir araç sağlamayı amaçlamaktadır.

App4Skills, yapılandırmacı bir yaklaşımdan anlamlı öğrenmeyi teşvik eden aktif, katılımcı ve işbirlikçi metodolojilerin kullanımını vurgular. Bu metodoloji yetişkin öğrencilerin gözlem, yansıtma, organizasyon, katılım, yaratıcılık ve özerklik kapasitelerini geliştirir ve öğrenme motivasyonlarını arttırır.